Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Počítáte špatně!! Pokud dáte hostinskému stovku, není to jeho tržba. A také to nikde jako tržbu nevykazuje. To by si dal! Tržba tvoří základ DPH.

Vy totiž platíte v č e t n ě DPH. Protože DPH je daň konečného spotřebitele, tedy Vás a Vy musíte svoji daňovou povinnost splnit. A plníte ji prostřednictvím dodavatele (zde tedy hostinského). Takže hostinský od Vás převezme nejen svoji odměnu, ale také Vámi placené DPH. Daň, samozřejmě, není jeho, je od počátku státu. A tak hostinský, jako pošťák, Vámi uhrazenou daň jen státu odvede.

V žádné výsledovce plátce daně není uváděna žádná položka s DPH. Protože DPH se prostě obchodníka vůbec netýká (kromě povinnosti ji od Vás vybrat a státu poslat).

0 0
možnosti

Problém je jedině v DPH, i Rakousko a Francie má "jen" 10%. Jinak si zkuste spočítat nutné odvody na důchod - 40 let makám a 15-20(ženy) let starobní důchod. Podstata je především v nízké úrovni nominálních mezd proti západním sousedům, těžko může našinec pak dávat za jídla, byť asi lepší, jako ve Francii min. 15-20 Eur. Díval jsem se na Bedekr kde Míša Mauerová byla v Lyonu v restauraci - řetězec prý pro chudší a za dobré ceny. Restaurace nebyla vymyšlená a když jsem se na netu podíval na jejich ceny - tak;-D

0 0
možnosti

Zřejmě autor neví, jak vysoké jsou daně na alkohol, tabák a PHM. To není v řádu desítek procent ale stovek! Pak 50% z práce je směšných.

0 0
možnosti

J37a23r45a 68R48a59n71k

8. 11. 2016 19:41

Nevim, jak to doposud bylo s placenim v restauraci v CR, nikdy mne to nijak nezajimalo a protoze se ve vetsine zemi pricita - Mehrwersteuer, v Kanade GST+PST + 12%, takze na uctence za veceri pro 2 s lahvi vina - levna je okolo 28.--$, dela celkovy ucet ca. 60.--$ a obsluhujici dostane vetinou 15% z puvodni ceny bez GST/PST a delame to automaticky na male masince, kterou prinese ke stolu pokud platime kartou tu zastrcime a sami natukame pin a disko.....

0 0
možnosti

J78a45r62a 54R46a52n15k

8. 11. 2016 19:42

Zapomela jsem dodat, ze o trinkgeld se kazdy vecer deli veskery personal.

0 0
možnosti
Foto

Karma, cena práce v ČR patří mezi nejdražší na světě.

1 0
možnosti

Když máme nominální mzdy tak 25-30%, jak může být cena práce na světové špičce?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS