Diskuse

Řekové v referendu rozhodli, jak by rozhodli voliči ve státech eurozóny?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

"První je pokračovat v reformách tak, aby se z Řecka stal    n o r m á l n í     s t á t ,   především reformovat fungování státu, zlepšit výběr daní, snížit náklady sociálního státu, snížit obrovské množství regulací,......."   Hmmm - a můžete uvést vzor?   Podle mne všechny normální státy jsou zcela nenormální (ve smyslu Vaší definice).  Podle posledních vět to víte alespoň o ČR.

0 0
možnosti
JS

Zajímavější je, kdo a proč Řecku napůjčoval nesplatitelné peníze.

0 0
možnosti
VH

Vy to nevíte? Přece banky (soukromé instituce), v nemalé míře ty řecké a ostatní finanční korporace (například fondy). Nákupem dluhopisů.   Teprve předluženému Řecku začal půjčovat MMF (je založen mj. právě pro takovou činnost) a EU. Za netržně nízký úrok.  S podmínkou zavedení opatření, alespoň teoreticky zajišťující jakous-takous návratnost.

   Mimochodem: Kdo půjčuje stejně nezodpovědným vládám ČR fakticky nesplatitelné peníze?

1 0
možnosti
AK

Jaký je výsledek reforem, které byly Řecku naordinovány zástupci věřitelů, EK, MMF a ECB?

- mzdy poklesly o 37 %

- důchody se snížily téměř na polovinu

- propustila se třetina státních zaměstnanců

- spotřeba klesla o třetinu

- Řecko zažilo největší a nejdelší ekonomický pokles od roku 1950 ve srovnání s vyspělými zeměmi

Celková nezaměstnanost v Řecku stoupla za posledních pět let na rekordních 25%. Třetina tamních obyvatel žije pod hranicí chudoby.

A zadlužení Řecka vztažené k HDP vzrostlo ze 125 na 175%...

Je skutečně tak nepochopitelné, že se Řekům pokračování velmi bolestné a zcela neúčinné léčby nelíbí a že si ve volbách, jejichž legitimitu nikdo nezpochybnil, zvolili ty, kteří slíbili, že výše uvedené hrůzy nebudou dále prohlubovat? To samé zopakovali v referendu - proč pokračovat v léčbě, která je bolestivá a navíc - v rozporu s tvrzeními reformátorů - neléčí, ale zadlužení prohlubuje?

Také je třeba pochopit, že Eurozóna si nepřeje vystoupení Řecka (nebo zavedení paralelní měny), už jen proto, že by dál řeckou ekonomiku nebylo možné vysávat. 85% "pomoci" Řecku, o které se zástupci velké trojky a Řecka domluví okamžitě skončí na účtech zejména německých a francouzských bank.

1 2
možnosti
JV

Co za napsanou blbost,Reci neumi vybirat dane ,dela se na cerno,bohati (i kdyz jsou evidovani -CD)neplati nic .Vydaje za statni uredniky a vojsko v prepoctu 2x vetsi nez v NSR.Takova zeme nepatri do EU a vubec ne do Eura.

2 0
možnosti